Acute zorg

De naam zegt het al. Helpen als er echt iets aan de hand is.

Tijdens de trainingen komen altijd de verplichte onderdelen aan bod. Van verstikking tot reanimeren, van botbreuken tot het gesprek met de meldkamer voeren. Alleen zijn de situaties elke keer anders: als je met jonge kinderen werkt op een kinderopvang ga je daar toch anders mee om dan dat je in een restaurant acute zorg moet verlenen. Je hebt daarbij altijd te maken met je omgeving.

Centraal staat altijd de vraag: ‘Waarom’ doe je zoals je doet. Ik wil je bewust laten worden waarom je dingen doet. Als je dat begrijpt kan je in elke situatie handelen. Ik wijk daarbij ook graag af van de gebaande paadjes en probeer deelnemers die spiegel voor te houden.

Want je kan als ervaren EHBO-er misschien heel goed die reanimatie op die pop doen – maar als je ineens blokkeert omdat blijkt dat er een shirt en BH onder dat trainingsjack zitten….

De praktijk staat centraal. Dus ook jouw praktijkervaringen en de mijne. En daarbij vind ik het belangrijk dat je ook praktijkgericht oefent: dus je doet die echte buikstoot en de slachtoffers liggen bij mij nooit netjes op de rug. Want dat gebeurt ook nooit in de praktijk.

Acute zorg voor volwassenen

Maatwerk is mijn standaard. Of je nu als buurtvereniging een cursus wil, je als opvang een officieel gecertificeerde opleiding nodig hebt of het in je BHV-oefening wil verwerken als onderneming. De verplichte onderdelen komen er allemaal in voor. Deze training is gericht op volwassenen. Wil je een NIKTA certificaat? Geef dat aan zodat ik je ook aanmeld bij NIKTA. Heb je nog nooit iets gedaan rond EHBO/Acute zorg? Ga dan voor de basistraining.

Acute zorg voor kinderen

Ik werk nu 3 jaar in de kinderopvang als instructeur en ken de wereld van het jonge kind (ook vanwege mijn onderwijskundige achtergrond) op mijn duimpje. Dat gebruik ik ook in de trainingen en ook hier ben ik heel realistisch. Zo moet je bijvoorbeeld officieel een tand door de lip deppen met een steriel compres. De praktijk? Het koude washandje wat voor het grijpen ligt. Want je hebt 12 kinderen om je heen, een kind in paniek en die koffer hangt in de gang. En thuis? Idem dito.

Ook hier kan je ervoor kiezen om onderdelen te oefenen of te gaan voor een officieel gecertificeerde opleiding.