BHV in en met de Bospub

BHV trainingen op locatie. Wij vinden het geweldig als ondernemers daarvoor kiezen. Dan zijn wij enorm in ons element. Want trainen op locatie betekent dat de werknemers en werkgevers echt bewust worden van de eigen werkomgeving. Bewust van wat er kan gebeuren en hoe te handelen. ‘Hoe zit het met de brandveiligheid, wat doen we in een acute zorg situatie, hoe zorgen wij voor onze bezoekers?’

Zo heeft de Bospub ons gevraagd een BHV herhaling te organiseren. Op locatie: een prachtige plek aan de rand van het Dwingelderveld. Dertien gemotiveerde deelnemers kregen het flink voor de kiezen: een brandende gastafel, brand in de kleine zaal met enorme rookontwikkeling, gasten die weerbarstig reageren als er ontruimd moet worden of juist net teveel willen helpen in een noodsituatie. De klant met een allergische reactie en het wachten op de AED. Een paar scenario’s die wij hen voorgeschoteld hebben. En dan blijkt een klapdeur toch al heel veel rook tegen te houden. En dat er prima gehandeld wordt door eenvoudig de gasfles dicht te draaien bij een gastafel.

Geen uren theorie, geen brandjes blussen met 5 diverse brandblussers en geen onzinnige deurprocedures. Nee, praktisch en realistisch. En als team ervaar je het allemaal en leer je met elkaar. Op de eigen vertrouwde locatie.

Onze voorbereiding? Een intake met de opdrachtgever en een rondje door ‘de zaak’ om verschillende scenario’s in lijnen uit te zetten. De overige scenario’s worden door ons ter plekke bedacht: op basis van vragen van de deelnemers. En dat zorgt voor een dynamische waardevolle bijeenkomst.