BHV

‘In de Arbowet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om maatregelen te nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Iedere werkgever is verplicht goede bedrijfshulpverlening te organiseren en in dit kader één of meer BHVers aan te wijzen. Als het bedrijf BHV’ers aanstelt, moet ervoor gezorgd worden dat zij beschikken over een goede opleiding en uitrusting om hun taken goed uit te voeren.’

Dit staat op de site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

We kennen allemaal de situatie: de jaarlijkse herhaling BHV. Eerst de grote hoeveelheid theorie en dan in een hesje, in een oefenruimte ver van je eigen praktijk. Waar het brandjes blussen favoriet is, je minimaal een hele dag onder de pannen bent en een groot deel van de dag Powerpoints bekijkt. Oh, en vergeet de heerlijke lunch niet. Het onderdeel wat de dagen daarna nog verteld wordt tegen collega’s. En je werkgever is weer duizenden euro’s lichter.

Onze aanpak?

Op jouw eigen locatie. Waar na een theorie examen realistische scenario’s uitgewerkt worden – vooral op basis van de fouten die gemaakt zijn in het examen. Elk scenario bespreken we en oefenenen we. Heb je een voorkeur wat je graag extra onder de aandacht wil? Geen enkel probleem: jij kent het bedrijf het best. Wij laten jou en je collega’s het ervaren – met de middelen die aanwezig zijn. Dus geen 5 brandblussers om buiten te blussen. En niet met een stopwatch ontruimen omdat het zo snel mogelijk moet.

Acute zorg is daar standaard in verweven. Je kan kiezen voor een dagdeel of dieper op de materie ingaan en een dag besteden, waarbij het tweede deel gericht is op brand en het ontruimingsplan concreet maken. En daar weet Arjan als brandweerinstructeur alles van.

Oh, en wil je ook nog aan de slag met je verplichte RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie). Dat nemen we gewoon mee. Heb je die nog niet? Ook hier kan Arjan je mee helpen. Na zo’n trainingsdag weet hij precies waar je op moet letten. Maatwerk.