Over

Mijn naam is Michiel Masselink en ik ben NIKTA Acute Zorg instructeur: voor acute zorg aan volwassenen en kinderen. Vanaf het moment dat ik bij het duiken mijn rescue en divemaster brevet haalde rond 2005 heb ik altijd gekeken hoe ik anderen kan helpen.

Zo heb ik afgelopen jaren ruim 750 mensen kunnen certificeren.

Mijn doel is om iedereen competent te laten voelen na de cursus. In staat om een ander te helpen. En zoals de praktijk leert; je weet nooit hoe je handelt in acute situaties. Als je dan maar handelt.

Bij mij staat praktijk voorop. Hoe werkt het echt. Ademhaling controleren kan je volgens het boekje doen – de praktijk leert dat het ook eenvoudiger kan. Een botbreuk kan je uitgebreid in drie lagen verbinden maar het kan ook eenvoudiger. Iedereen die de serie MacGyver nog kent zal het herkennen: voor elke situatie is een oplossing en daar zijn geen standaard procedures voor. Als je maar weet waarom je iets doet. En dat waarom. Daar draait het om.

Want vergeet niet: je doet een keer een basiscursus en vervolgens herhaal je het 1x per jaar. En ondertussen ben je bezig met je dagelijkse dingen en ga je niet wekelijks nog even oefenen. Of zoals een verzorgende mij vertelde: ‘Ik kan jou nu leren om een infuus aan te leggen maar als ik het je over een jaar weer vraag te doen is de kans klein dat je het nog weet.’

Dus mijn trainingen zijn praktijk- en omgevingsgericht. Of we nu in een thuissituatie trainen, een horeca omgeving, bedrijfsruimte of een zorgcentrum. Alles is op maat afgestemd. En op locatie. Want trainen in een afgelegen zaaltje is niets voor mij.

BHV

Voor de BHV werk ik samen met Arjan Vosseberg van Savety. Hij heeft jarenlange ervaring als brandweerinstructeur, bevelvoerder en brandweerman. Het kenmerk van onze BHV training? Praktijk gericht. De hele bijeenkomst bestaat uit scenario’s op locatie. Waar wij alle verplichte EHBO onderdelen behandelen vanuit de bedrijfshulpverlening. Want wist je dat er geen wettelijk verplichte onderdelen zijn voor BHV? Verwacht dus ook geen 5 blusmiddelen om brandjes te blussen of vlam in de pan als er geen gas in het pand is. Laat staan ingewikkelde theorie examens die kant nog wal raken als het gaat om jouw werkomgeving.

Help Mekaor

Dat is de kern en dan in het Drents. De nuchterheid. No nonsens – praktijkgericht – overzichtelijk en met veel humor.